Web Analytics Made Easy - Statcounter



عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم در واکنش به سلاخی دختر 17 ساله اهوازی توسط شوهرش گفت: یکسری اختلافاتی در دولت گذشته بر سر این لایحه وجود داشت و لایحه را پس گرفت و دوباره تحویل مجلس داد. البته در چنین اتفاقاتی مثل اتفاقی که در اهواز افتاد، به دلیل جریحه‌دار شدن افکارعمومی مطالبات در این رابطه بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرف بنده این است که شما باید روی این مطالبات بیشتر پافشاری کرده و به آن بپردازید تا به یکی از اولویت‌های جامعه تبدیل شود. اگر این خواسته‌ها جزو اولویت‌های اصلی مردم قرار گیرد بالاخره کسانی‌که در هیئت رئیسه مجلس و قوه قضاییه هستند مجبور می شوند به آن رسیدگی کنند.

به گزارش دیده‌بان ایران، چند روز از کشته شدن مونا (غزل) حیدرنوا توسط همسرش گذشته اما واکنش‌ها در رابطه با این اتفاق همچنان ادامه دارد. بحثی که در حال حاضر جزو مهم‌ترین مطالبات زنان در جامعه شده بحث به نتیجه رسیدن لایحه «حمایت از زنان در مقابل خشونت» است. لایحه‌ای که به گفته یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس انقلابی به دلیل اینکه جزو مطالبات «اصلی» مردم نیست مجلس به آن رسیدگی نمی‌کند!

در همین رابطه با علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم به گفت‌وگو نشستیم که مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید.

*آقای عنابستانی! لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت به کجا رسید؟ چرا هیچ خبری از تصویب آن به گوش نمی‌رسد؟

بنده در رابطه با لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت اطلاعی ندارم. فکر کنم ابتدا این لایحه به کمیسیون ارائه شد و کمیسیون هم گزارش آن را تحویل داد و در نوبت صحن است اما دقیقا اطلاعی ندارم.

*اصلا تا به حال در مجلس در رابطه با این لایحه صحبتی شده؟

خیر؛ تا زمانی‌که به صحن نیاید چه صحبتی کنیم؟ بالاخره کار این لایحه در کمیسیون انجام شده است.

*اما خانم سارا فلاحی، سخنگوی فراکسیون زنان در گفت‌وگویی اذعان کرده که این لایحه هنوز در کمیسیون اجتماعی قرار دارد!

کمیسیون اجتماعی، کمیسیون فرعی این طرح است. کمیسیون‌‌هایی که مدنظر این طرح است کمیسیون قضایی و فرهنگی است. تا آن‌جایی که بنده مطلع هستم، کمیسیون اجتماعی کار خود را انجام داده و این لایحه در نوبت صحن است.

*آقای عنابستانی! چند روز پیش در اهواز شاهد یک قتل یک زن به اسم منا (غزل) حیدری بودیم که در این قتل او به دست همسر خودش کشته می‌شود! سوال بنده از شما این است که چرا با وجود این همه قتل‌های ناموسی‌ای که شاهدش هستیم، به این لایحه رسیدگی نمی شود؟ چند زن دیگر باید قربانی خشونت‌های خانواده‌هایشان قرار بگیرند تا این لایحه به مرحله عمل برسد؟

یکسری اختلافاتی در دولت گذشته بر سر این لایحه وجود داشت و لایحه را پس گرفت و دوباره تحویل مجلس داد. البته در چنین اتفاقاتی مثل اتفاقی که در اهواز افتاد، به دلیل جریحه‌دار شدن افکارعمومی مطالبات در این رابطه بیشتر می‌شود. حرف بنده این است که شما باید روی این مطالبات بیشتر پافشاری کرده و به آن بپردازید تا به یکی از اولویت‌های جامعه تبدیل شود. اگر این خواسته‌ها جزو اولویت‌های اصلی مردم قرار گیرد بالاخره کسانی‌که در هیئت رئیسه مجلس و قوه قضاییه هستند مجبور می شوند به آن رسیدگی کنند. به هر حال کشور مسائل و اولویت‌های مختلفی دارد، ممکن است این لایحه در اولویت‌های صحن قرار نگیرد. بنابراین وقتی مسئله ای تا این اندازه مهم و حساس وجود دارد، خبرنگاران، رسانه‌ها و مردم این مطالبه را از مجلس و دولت داشته باشند تا به آن رسیدگی شود.

*آقای عنابستانی! ما بارها در این رابطه با نمایندگان مجلس و مقامات صحبت کردیم و مطالبات‌مان را عنوان کردیم اما هر بار با یک توجیه و بهانه‌ای ما را از سر خود باز کردند و یا یک قول الکی دادند!

پیگیری شما خبرنگاران فقط در مواقعی‌ست که یک اتفاق یا قتل نظیر آنچه در اهواز رخ داد صورت می‌گیرد.

*پس نقش نماینده‌ها این وسط چیست؟ مگر نماینده‌ها این همه افزایش آمار قتل‌های ناموسی را نمی‌بینند؟

روند رسیدگی به لوایح در مجلس یک فرآیند مشخصی است. ما ده‌ها و صدها طرح در نوبت صحن داریم. نماینده که نمی‌تواند شخصی و موردی به این مسئله بپردازد باید صبر کنید تا نوبت رسیدگی به لایحه برسد. وقتی طرح در نوبت است باید منتظر ماند تا نوبتش برسد نمی‌شود که همینطوری و خارج از نوبت به یک طرح یا لایحه رسیدگی کرد! هیئت رئیسه می‌تواند این لایحه را در اولویت‌ها قرار دهد اما مباحث مختلفی در این زمینه دخیل است. بحث دیگری که وجود دارد این است که آیا در مسائل مختلف اجتماعی که منجر به خشونت علیه زنان می‌شود، قانون نداریم؟ به اعتقاد بنده شاید قانون‌گذاری جدید بتواند بخشی از مسائل را حل کند اما دلیل همه این اتفاقات و قتل‌های ناموسی نقص قانون نیست. بالاخره یک مسائل شبکه‌ای به‌هم پیوسته و مباحث مختلف در بروز چنین رفتارها و اقداماتی دخالت دارند. مسائل فرهنگی، اقتصادی و فضاسازی رسانه‌ای می‌تواند بر روی یک پدیده اجتماعی تاثیر بگذارد. نمی‌شود که تا یک قتل ناموسی در کشور اتفاق افتاد بگوییم پس مجلس چکار می‌کند؟ مگر ما مشکل قانونی و یا نقص قانونی داریم که همه مجلس را مقصر می‌دانند؟! لایحه حمایت از زنان در مقابل خشونت هم می‌تواند بخشی از پازل حل این اتفاقات باشد. اگر این لایحه هم به صحن بیاید فقط تا یک حدی می‌تواند از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند.


منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۱۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور

مجلس این هفته ۳ روز جلسه علنی داشت که در این جلسات بررسی بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳، ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه و همچنین طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی بررسی شد که جزئیات این جلسات را در این گزارش می‌خوانیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس این هفته سه روز جلسه داشتند که در این جلسات بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول) و همچنین موارد اعاده شده از شورای نگهبان درباره لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور و طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را بررسی کردند.

موافقت مجلس و دولت با فوق‌العاده شغل پرستاران جلسه علنی روز یکشنبه مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف آغاز شد، در ابتدای این جلسه رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر اینکه مجلس یازدهم با رویکرد انقلاب و بر اساس مصالح قطعی مردم و کشور و بدون توجه به فشارها و تهدیدها، قانون مهم اخذ مالیات بر سوداگری و سفته بازی را دنبال خواهد کرد، افزود: این قانون فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود آنها هم کسانی هستند که به قصد دلالی و سوداگری اقدام به خرید و احتمال حجم وسیعی از طلا، ارز، سکه، منزل مسکونی یا خودرو می‌کنند و خود عامل وارد آوردن فشار به زندگی عموم مردم هستند.

در ابتدای این جلسه، نمایندگان ایرادات شورای نگهبان در مواد 14 و 15 طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را رفع و سازوکار و شروطی را برای معافیت از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه برای نقل و انتقال املاک با کاربری غیرمسکونی تعیین کردند.

علاوه بر این با اصلاح مواد 16 الی 18 این طرح نیز موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد. همچنین با تصویب مجلس، سازمان امور مالیاتی موظف شد مجموع درآمدهای متعلق به هر شخص غیرتجاری را برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال کند.

سپس نمایندگان با اصلاح مفاد 23 و 24 این طرح، سازوکاری برای مواعد مربوط به مالیات اشخاص غیرتجاری تعیین کردند.

در ادامه نیز وکلای ملت جهت تامین نظر شورای نگهبان مفادی را تصویب کردند که به موجب آن افراد غیرتجاری مشمول معافیت مالیات بر عایدی سرمایه می‌شوند.

همچنین در مصوبه‌ای دیگر وکلای ملت شروطی را برای اخذ مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌ها در مناطق آزاد تجاری - صنعتی تعیین کردند.

علاوه بر این  با تصویب ماده 27 این طرح، وزارت راه و شهرسازی موظف به تکمیل سامانه‌های ملی املاک و اسکان کشور و ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور شد.

در بخش دیگری از جلسه روز یکشنبه، وکلای ملت با کلیات و جزییات لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و ‌توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند (اس.تی.سی) به داوری موافقت کردند.

رسیدگی به طرح افزایش تعداد نمایندگان و اصلاح حوزه‌های انتخابیه دستورکار بعدی بهارستان‌نشینان بود که نمایندگان در این جلسه با اکثریت آرا با این طرح مخالفت کردند.

همچنین در پایان این نشست ، گزارش کمیسیون اجتماعی درباره جزییات لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوءرفتار در دستور کار قرار گرفت و در جریان بررسی ماده 1 این لایحه، تعدادی از نمایندگان مجلس پیشنهاداتی را مطرح کردند که به تصویب نرسید. ادامه بررسی این ماده و جزییات لایحه به جلسات بعدی مجلس موکول شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس نیز پیش از به صدا در آمدن زنگ پایان جلسه بیانیه قدردانی 160 نماینده برای حمایت مجلس از فرماندهی فراجا و مردم در همراهی با اجرای طرح عفاف و حجاب را قرائت و طرح توسعه سواحل مکران را اعلام وصول کرد.

روز دوشنبه|رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه 1403

 جلسه روز دوشنبه نیز به ریاست قالیباف آغاز شد که رسیدگی به بخش دوم بودجه 1403 (جداول) در دستورکار نمایندگان بود.  لازم به ذکر است که این برای اولین بار بود که جداول در صحن مجلس شورای اسلامی بررسی شد و قبل از این و در سال‌ها و مجالس گذشته، تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس مورد رسیدگی قرار می‌گرفت.

در ابتدای این جلسه نمایندگان جدول شماره 5 لایحه بودجه سال 1403 مربوط به درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و واگذاری دارایی‌های مالی» را بررسی و با اکثریت آرا به تصویب رساندند.

اما نمایندگان با تصویب جدول شماره 7 لایحه بودجه سال 1403 با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403» مخالفت کردند و به این دلیل، صحن مجلس وارد بررسی پیشنهادات نمایندگان در خصوص مفاد این جدول شد.

همچنین در این جلسه نمایندگان با پیشنهاد حسن لطفی نماینده رزن برای الحاق به جدول 7 موافقت کردند و مقرر شد که 1500 میلیارد تومان در سال جاری برای ترمیم حقوق کارکنان وزارت کشور اختصاص پیدا می‌کند.

در نهایت نمایندگان پس از اعمال اصلاحاتی با تصویب، جدول شماره 7 لایحه بودجه سال 1403 کل کشور با عنوان «اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذیل دستگاه‌های سیاستگذار در سال 1403»، موافقت کردند.

پس از رسیدگی به جدول شماره 9 لایحه بودجه 1403 ، با عنوان «برآورد اعتبارات ردیف های متفرقه سال 1403» هم نمایندگان با تصویب این جدول موافقت کردند.

همچنین در پایان جلسه علنی روز دوشنبه، وکلای‌ملت جهت تامین نظر شورای نگهبان، طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی و طرح دوفوریتی شفافیت قوای سه گانه، دستگاه های اجرایی و سایر نهادها را اصلاح کردند.

جلسه علنی روز سه‌شنبه

ادامه رسیدگی به بخش دوم لایحه بودجه سال 1403 (جداول) در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی این روز قرار داشت که وکلای ملت پس از استماع نقطه نظرات برخی از همکارانشان با جداول مربوط به یارانه نان، دارو و شیرخشک، تخصیص اعتبارات برای دستگاه‌های فرهنگی، اختصاص 10 همت برای فوق العاده مشاغل پرستاران، توزیع اعتبارات نیروهای مسلح، شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه، اعتبار شرکت‌های دولتی در بودجه 1403 موافقت کردند.

بنابراین گزارش، در ادامه این جلسه رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور در دستورکار بود که وکلای ملت پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان ایرادات را جهت تامین نظر این شورا بر طرف کردند که در ادامه مصوبات نمایندگان را اینجا می‌خوانیم.

در پایان این جلسه نیز دهنوی عضو هیئت رئیسه مجلس نامه قدردانی سردار رادان فرمانده فراجا درباره حمایت مجلس از اجرای طرح عفاف و حجاب (نور) را قرائت کرد.

لازم به ذکر است که مجلس هفته آینده به دلیل سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه جلسه علنی ندارد و جلسه بعدی مجلس روز (یکشنبه 23 اردیبهشت ماه) برگزار می شود.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • جبهه پایداری به دنبال کلید زدن «طرح صیانت جدید» در مجلس دوازدهم؟ 
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • کمیسیون اصل ۹۰، مرجع رسیدگی به شکایت‌های مردم
  • مردم تقسیم‌بندی‌های سیاسی مجلس را مشخص می‌کنند
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • مجلس دوازدهم به وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی رسیدگی کند
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • فضای مجازی باید قانون داشته باشد/لزوم قانونمندی پدیده‌های اجتماعی
  • باید بعد از انتخابات «لیست‌بندی‌ها» را کنار گذاشت