Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری هنوز خبر هولناک قتل رومینا به دست پدرش از ذهنمان پاک نشده بود که قتل مونا به دست همسرش خبرساز شد، این خبرها قلب هر فردی را فارغ از اینکه پشت پرده این قتل‌ها چه اتفاقی رخ داده به درد می‌آورد و به روح و روان جامعه آسیب می‌زند.

به گزارش ایسنا، پرداختن به سوژه پرونده‌ این قتل‌ها که عاملان بر آن مهر ناموسی می‌زنند، بعد از مدتی از تب و تاب می‌افتد، اما مجددا با تکرار آن، متولیان، کنش‌گران اجتماعی و فرهنگی به این باور می‌رسند که باید ریشه‌های وقوع این حادثه‌های هولناک در کشور بیشتر بررسی شده تا در نهایت خشکانده شود، اما پس از مدتی این مسئله به فراموشی سپرده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قتل‌های ناموسی موضوع جدیدی نیست و در گذشته نیز شاهد این اتفاقات در جامعه بودیم، اما به ‌دلیل نبود فضای مجازی این مسئله بروز و ظهور چندانی در جامعه پیدا نمی‌کرد و عموما گوش به گوش به اطلاع جمع محدودی می‌رسید، اما باتوجه به سرعت انتشار اطلاعات در فضای مجازی، سلامت روان افراد و اعتماد به جامعه را هدف قرار می‌دهد.

این اخبار شاید از نظر کمی بسیار محدود باشد، اما قطعا تاثیرات مخرب آن از نظر فرهنگی و اجتماعی به اندازه زلزله‌های چند ریشتری است، قطعا در این حوادث صرفا به‌دنبال مقصر گشتن کار بیهوده‌ای محسوب می‌شود، زیرا قطعا عوامل متعددی از جمله ضعف قانون تاثیرگذار است.

اما قطعا موضوع مهمی که باید در این حوادث مورد توجه قرار بگیرد، حساسیت در انتشار اخبار و تصاویر مرتبط با آن است، انتشار بی‌محابای این تصاویر در فضای عمومی جامعه تاثیرات مخرب فراوانی دارد و به نوعی قبح‌شکنی محسوب می‌شود.

قتل‌های ناموسی از خشونت‌های حاد و عریان محسوب می‌شود

شهرام مقدس جامعه‌شناس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که سطح تحمل و مدارای افراد در جامعه با توجه به مسائل و مشکلات موجود به‌شدت کاهش پیدا کرده است، اظهار کرد: زمانی‌که نیازهای اساسی جامعه به‌صورت مناسب رفع نشود، دچار یک حالت انباشت می‌شود و پس از مدتی در فرد موجب ایجاد سرخوردگی خواهد شد و اگر فرد برای خروج از وضعیت راه‌حلی پیدا نکند، امکان دارد  این مسئله منجر به بروز رفتارهای ناخوشایند در جامعه شود.

وی در ادامه با اشاره به ارزش‌ها و سنت‌‎های دیرینه در جامعه، افزود: برخی رفتارها خارج از ارزش‌های بنیادی در جامعه محسوب می‌شود و قابل پذیرش نیست. به عبارتی بهتر، حساسیت جامعه نسبت به مسائل مرتبط با خانواده به حق است، زیرا افراد  می‌خواهند از این هنجارها مراقبت کنند تا بی‌نظمی و لاابالی‌گری در جامعه شکل نگیرد.

مقدس خاطرنشان کرد: در تقابل دنیای جدید با سنت‌های دیرینه، شاهد یک نوع بهم ریختگی هستیم، در دنیای جدید روابط جدیدی بین دختران و پسران و هم‌چنین بین زنان و مردان شکل گرفته است و امکان دارد در این روابط کنترل مناسبی نیز وجود نداشته باشد.

این جامعه‌شناس با بیان این‌که افراد زمانی که در موقعیت‌های مختلف اجتماعی قرار می‌گیرند باید به یکسری اصول پایبند باشند، گفت: ازدواج، شغل و ... از جمله قراردادهای اجتماعی نیز محسوب می‌شود که فرد بعد از پذیرش آن باید به تعهداتی که برای او ایجاد می‌شود، پایبند باشد، اگر این پایبندی وجود نداشته باشد، ممکن است زمینه‌ساز بروز اتفاقات ناگوار شود.

مقدس با اشاره به حادثه هولناک قتل دختر اهوازی، توضیح داد: این دست از اتفاقات باعث جریحه‌دار شدن احساسات مردم جامعه می‌شود و جامعه نسبت به محیط پیرامون خود احساس ناامنی پیدا می‌کند و انتشار این تصاویر و اخبار هم به شدت بر سلامت روان جامعه تاثیر منفی می‌گذارد.

این جامعه‌شناس افزود: افراد  با دیدن این صحنه‌های خشونت‌بار احساس می‌کنند که هیچ‌گونه حساب و کتاب و قراردادی بر جامعه حاکم نیست و هر لحظه امکان دارد مورد تعرض قرار بگیرند و این مسئله به‌شدت نگران‌کننده است.

وی با تاکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی و آگاه‌سازی جامعه به‌ویژه در جوامعه سنتی، بیان کرد: باید جامعه با تغییرات  هماهنگ شود و این مسئله نیازمند ارتقای فرهنگی و آموزش است، نسل جدید باید  با اعتمادسازی، نسل گذشته را با خود هماهنگ کنند، هم‌چنین در رفتارهای خود چارچوب‌ها را مراعات کنند.

مقدس در ادامه با بیان این‌که قتل‌های ناموسی از انواع خشونت‌های حاد و عریان در جامعه محسوب می‌شود، یادآور شد: عموما این قتل‌ها توسط مردان بر علیه زنان انجام می‌شود، در حالی که در جامعه شاهد انحراف مردان هستیم، اما آقایان در این مسئله مورد خشونت قرار نمی‌گیرند.

این جامعه‌شناس ادامه داد: معمولا  در موضوعات مرتبط به مسائل ناموسی جامعه نسبت به زنان حساسیت بیش‌تری دارد، حتی اگر عامل این مسئله مردان باشند. در برخی جوامع سنتی ارتباط ساده زنان با مردان در  محیط بیرون از خانه و یا حتی طلاق، یک امر نابخشودنی محسوب می‌شود و آن را لکه‌دار شدن شرافت خانواده تلقی می‌کنند.

وی با بیان اینکه از نظر جامعه‌شناختی الگوهای حاکم بر قتل‎‌های ناموسی از جامعه نشأت می‌گیرد، عنوان کرد: برخی تعصبات کور فرهنگی موجب می‌شود در چنین اتفاقاتی فرد احساس کند برای اینکه بتواند به زندگی در جامعه ادامه دهد  باید این لکه ننگ را با قتل و یا مجازات پاک کند، این اجبار فرهنگی در برخی مناطق وجود دارد، شاید حتی فرد خود راضی به انجام این کار نیز نباشد.

مقدس بیان کرد: رسانه‌ها، نهادهای فرهنگی، خانواده‌ها، آموزش و پرورش و متولیان مسائل  دینی باید به‌صورت ویژه نسبت به تعصبات کور فرهنگی بپردازند، هم‌چنین باید قوانین حمایت از خانواده اصلاح و موقعیت زنان در جامعه نیز تقویت شود و یادآوری کنیم که اگر خطایی توسط فردی در جامعه رخ می‌دهد  باید مراجع قضایی و نهادهای متولی اجرای قانون به آن رسیدگی کنند، افراد نمی‌توانند مجری قانون باشند.

برای هر جرمی یک مجازات در اسلام تعیین شده است/ تنها حاکم شرع مجاز به اجرای حکم است

حجت‌الاسلام ابوالحسن فاطمی- امام جمعه موقت شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه در اسلام برای هر جرمی یک مجازات تعیین شده است، عنوان کرد: این مسئله توسط حاکم شرع تعیین می‌شود و اگر فردی مرتکب خطا و جرم شود، باید حاکم شرع قانون و مجازات را برای او اعمال کند، افراد مجاز به محاکمه و مجازات نیستند.

فاطمی افزود: اگر زن یا مردی در زندگی مشترک دچار خطا شوند، مسئله عاقلانه و مورد تائید دین اسلام این است که این خطا به حاکم شرع و مجری قانون ارجاع داده شود، اگر فرد بر حسب آن خطا نمی‌تواند با همسر خود به زندگی ادامه دهد، می‌تواند از همسرش جدا شود، قطعا قتل و خشونت راه‌حل مناسبی برای بیان اعتراض نیست.

رئیس حوزه علمیه امامیه شهرکرد بیان کرد: رفتارهای خشونت‌آمیز برخی مردان با زنان تاثیرات منفی بسیاری بر جامعه دارد، نباید تعصبات بی‌جا را به دین مبین اسلام ربط بدهیم.

وی با اشاره به اینکه در دین اسلام دستورات متعددی برای زندگی بیان شده است، گفت: همواره زنان و مردان جامعه به حیا و پاکدامنی دعوت می‌شوند، اما محدودیتی برای حضور زنان در جامعه قائل نشده‌اند و زنان می‌توانند با عمل به دستورات دین اسلام در جامعه حضور پیدا کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری فرهنگ اسلام غیرت محسوب می شود جامعه شناس حاکم شرع قتل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۸۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند

«در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیلکرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیلکرده خواهد بود»؛ خبری که بخصوص در زمان کنکور امسال بسیار در محافل پیچید و هر کسی از ظن خود درباره آن اظهار نظر کرد، برخی از رشد فرهنگ در جامعه خبر دادند و برخی هشدار نامتوازن شدن آموزش عالی و نامتناسب بودن ازدواج های آینده را مطرح کردند.

از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند و وزیر علوم علت را در این می داند که آقایان برخلاف خانم‌ها مکلف هستند که دو سال خدمت سربازی هم بگذرانند اما خانم‌ها این وظیفه را ندارند بنابراین تعداد دفعاتی که می توانند در آزمون شرکت کنند بیشتر است.

زلفی گل مسأله اشتغال را هم به عنوان یکی از دلایل پیشتازی خانم ها در کنکور مطرح می کند که البته بیشتر کارشناسان هم بر همین عقیده اند؛ همانطور که سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مهم تر بودن بحث اشتغال برای آقایان را مطرح کرده و عدم رغبت آقایان به شرکت در کنکور را در توسعه فرهنگ مهارت محوری و اشتغال محوری می داند.

جدا از اینکه علت بیشتر بودن خانم ها در آزمون سراسری چه بوده است برخی کارشناسان به عوارض این موضوع می پردازند، همانطور که مهدی گلشنی استاد دانشگاه نیز این مسأله را سبب ایجاد تبعات اجتماعی در آینده می داند و عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز می گوید که با این آمار در چند سال آینده میان خانم ها و آقایان اختلاف سطح تحصیلات خواهیم داشت و در این صورت ازدواج ها به مشکل می خورد و نظام خانواده نیز آسیب می بیند.

نسیم یزدانی مشاور خانواده علاوه بر اینکه بر امتیازات تحصیلات خانم ها در جامعه تأکید دارد و این موضوع را سبب رشد جامعه می داند، عوارض آن را بخصوص برای بنیان خانواده هم مطرح می کند.

یزدانی معتقد است: هرچه خانم ها به عنوان مادران جامعه فرهیخته تر و تحصیلکرده تر باشند می توانیم امیدوار باشیم که رشد فرهنگی در جامعه اتفاق می افتد اما به هر حال ما در مسأله ازدواج به حفظ کفویت توجه داریم یعنی اگر این رشد علمی همزمان برای آقایان هم رخ ندهد اختلاف نظر ایجاد می کند، از طرفی مشاغل بهتر و درآمد بیشتر برای فرد تحصیلکرده تر است.

وی سه راهکار را برای جلوگیری از عدم توازن در آموزش عالی و همچنین خانواده های آینده مطرح می کند و می گوید: ایجاد شرایطی برای تحصیل در کنار اشتغال برای آقایان، مهارت آموزی به آقایان به جای مدرک گرایی و فرهنگ سازی می تواند راهکار حل مشکلات ناشی از توازن تحصیلات زن و مرد در جامعه باشد.

یزدانی اعتقاد دارد: لازم نیست همه به دانشگاه بروند اما همه باید مهارت های ارتباطی را آموزش ببینند که اگر آقایی دارای تحصیلات پایین تری از همسرش است توانایی کافی در هم صحبتی و درک همسر داشته باشد.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم بر این عقیده است که حتما باید شورای خانواده و زنان شورا بررسی کند که آیا پیشتازی بانوان در رشته‌های مختلف در کل به نفع نظام خانواده و نظام‌های اجتماعی کشور است یا اینکه باید تعدیل و عدالت آموزشی باشد که گرفتار افراط و تفریط نشویم.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رمزگشایی از یک پروژه مشکوک/ واکاوی پشت‌پرده انتشار گسترده یک شایعه دروغ درباره جامعه مسلمانان ژاپن
  • حج نماد عظمت امت اسلامی است
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند
  • (عکس) استوری اوسمار ویرا برای زنان پرسپولیسی
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • ماجرای انتشار بوی گاز در بندرترکمن چیست؟ جزئیات بیشتر دقایقی دیگر در خبر ۲۰ سیمای گلستان
  • واکنش حجازی به اتفاقات دیدار پرسپولیس و سپاهان
  • واکنش سیدجلال حسینی به لیدر سپاهان؛ با سربند «یا زهرا» حرمت زنان را می‌شکنی بی‌غیرت؟ + عکس
  • برگزاری اولین دوره تشکیلاتی «بشری» توسط جامعه اسلامی دانشجویان